woensdag 29 juli 2009

Dag 1 tot 3 We zijn in Berlijn!

kort en krachtige omschrijving van onze liftdagen: moeizaam, of toch niet wat we anders gewoon zijn.

Maandag naar antwerpen met Wim, na een uurtje staan koekeloeren weer enkele 20 km verder gebracht. Als we tot de volgende dag konden wachten konden we wel meerijden naar Azerbijdjan met enkele trucks die een mobiele studio moesten vervoeren. maar aangezien dat niet echt op onze weg lag, hebben we toch maar besloten om verder te liften. Florine, een Roemeen, heeft ons verwelkomt in zijn truck waardoor we weer 100km verderop in Venlo aankwamen.
Het was alsof iedereen die dag in Venlo moest zijn. We hebben daar 2 uur gestaan terwijl we echt iedereen aanspraken maar geen 1 die onze kant uitmoest of ons wou meenemen. Uiteindelijk is er ook nog een hollands koppel toegekomen, die gelukkig naar het Noorden moest, maar die dus ook wel ons een lift hebben bezorgd. Een Anwerpenaar die een liefje heeft in Duitseland, heel lieve gast met een ruig uiterlijk, dat moet ook als je als portier werkt in de befaamde Lierse club de Illusionist. Super gecruist tegen 196km/u op de duitse snelweg en ons dan gedropt in een klein stadje niet ver van Dortmund. Ons tentje opgeslagen in een klein bosje, laatste boterhammen gegeten en dan wachten op de nacht.
We hebben voor de reis een belofte gemaakt aan elkaar: we gaan proberen gezond te eten. Dus de volgende dag in een klein winkeltje binnengelopen, beetje fruit en groenten gekocht en toen we net alles in onze rugzak aan het proppen waren vertelde de winkelvrouw tegen haar man wat onze reisplannen waren. Promt riep hij ons terug binnen en riep: " wat wil je nog hebben?" Kheb nog nooit in mijn leven zoveel fruit in èèn keer uit een winkel meegenomen. Wij supersupergelukkig en hij met een megaglimlach op zijn gelaat, wat kan het toch fijn zijn.
Het lachen verging ons snel als we probeerden te liften. 3 uur op hetzelfde plekje gestaan, ik kan je verzekeren dat je daar echt seniel van wordt, en dik gefrustreerd!
Toch een liftje gekregen, 20km verderop. Daar nog een 45min gestaan tot ik denk de 200ste voorbijganger riep dat we aan de verkeerde oprit stonden. grom grom grom.
Naar de juiste plek gewandeld en toen reed er net een fietser van de autosnelweg! Mark is iemand van Equador die nu enkele 100km aan het fietsen is in Duitsland en blijkbaar de de snelle wegen beetje opzoekt.
niet veel later stopt er een busje met een vriendelijke goedlachse motorrijder die helemaal niet onze kant opmoest maar ons toch wou droppen aan een tankstation. superbe! Beetje gegeten, onszelf beetje moed in gepompt en terug beginnen liften. Iemand aanspreken voor een lift lijkt toch nog altijd de beste optie. Bij Heinz heeft het toch gewerkt. Hij had gezworen nooit meer iemand mee te nemen, maar voor ons wou hij een uitzondering maken. Meer dan 200km meegezoefd in een Lexus en met zalige muziek op de achtergrond.
Voorbij Hannover op een tankstation een koppel tegengekomen en Lukas, allemaal uit Nederland. Lukas moest ook onze kant uit, efjes beetje rondgevraagd en weg waren we met zijn 3. Op een tankstation net voor Berlijn ontmoette Lukas 2 vrienden: Rianne en Erik, die ook op weg zijn al liftend naar India maar dus nog effe in Berlijn hebben gehangen. Geen zin meer om door te liften naar berlijn dus kamping opgeslaan in de bossen, gezellig vuurtje gemaakt en super lekkere soep gegeten. gezellig gezellig.
Nu uiteindelijk in Berlijn verzeilt geraakt samen met Lukas en op zoek naar een slaapplek. Hier blijven we waarschijnlijk nog wel een paar dagen en anders zoef, naar Polen. Tot de volgende!